Снимка bTV
Снимка bTV

Работниците от софийския клон на «Булгартабак» ще протестират пред парламента, планирани са драстични съкращения на над 90 % от персонала.

Около 400 работници вече са получили споразумения за доброволно напускане на работното им място, след напускането си  ще получат обезщетения, съобщи бТВ.

 

Двата синдиката КНСБ и КТ „Подкрепа» са информирали министър-председателя Бойко Борисов, както и изпълнителния директор на Агенцията по приватизация.

 

По-рано на протест излязоха  и тютюнопроизводителите, които искат „Булгартабак” да продължи да изкупува тютюна, който произвеждат, както и да им плати залежалата продукция.

 

Кризата се превърна във факт, след като в турски медии се появи публикация, която съобщи, че „Булгартабак” е част от схема за незаконен внос на цигари в южната ни съседка. В един от журналистическите материали депутатът от ДПС Делян Пеевски е наречен „императорът на нелегалните цигари”.

 

«Булгартабак» официално обяви, че се отказва от износа в Близкия изток, съобщи и за съкращаването на работници, както и за затварянето на предприятия.

 

По-рано Делян Пеевски продаде на борсата публично известния си 5-процентов дял в холдинга.

Тагове: ; ; ; ; ;