Комитетът на Върховната Рада по външни работи подкрепи постановлението за прекратяване на дипломатическите отношения с Русия. Това съобщи депутатът от украинския парламент Владимир Парасюк на страницата си в социалната мрежа  Facebook.

 

 

 

» Комитетът по външни работи реши да подкрепи нашето постановление за прекратяване на дипломатическите отношения с Руската Федерация. Обсъждането продължи почти час, и беше много тежко да наблюдаваме, как някои представители на изпълнителната власт и някои народни депутати се държаха като адвокати на страната-агресор. Но решението беше прието.

Сега очакваме постановлението да бъде подкрепено в залата на Върховната Рада»- написа на страницата си Парасюк.

 

 

 

 

30

По думите на Владимир Парасюк, документът ще бъде внесен за разглеждане в парламента след съответното решение на съгласителен съвет. По предварителни данни това трябва да се случи на 11 април.

 

Миналата година депутатите от фракцията » Радикална партия» бяха предложили подобна инициатива за временно прекратяване на дипломатическите отношения с Русия, но тогава външния министър на Украйна Павел Климкин се обяви против  инициативата, заявявайки, че подобна крачка може да разруши преговорния формат и да постави под заплаха изпълнението на Минските споразумения.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;