Тероризмът в Сирия и Ирак се поддържа от Турция, Саудитска Арабия и редица европейски страни, в това число Франция и Великобритания, заяви президента на Сирия Башар Асад в интервю за РИА Новости.

 

 

 

2

 

 

» Истинския проблем е тероризмът. Ние трябва да се борим с него на международно ниво, защото тероризма засяга не само Сирия. Тероризъм съществува и в Ирак. И директно се поддържа от Турция. Подкрепа има и от управляващото кралско семейство в Саудитска Арабия, а също и част от западните държави, особено Франция и Великобритания»,- открито заявява сирийския президент.

 

 

» А що се касае до останалите държави, то те просто наблюдават. Някаква по-сериозна работа по този въпрос от тяхна страна не се провежда»- добавя още Башар Асад.

 

 

За връзките на Турция с тероризма заяви по-рано и руската страна. Външното министерство на Русия няколко пъти изрази безпокойството на Москва относно обстрелите от страна на Турция по сирийски територии, определяйки ги като неприкрита подкрепа на тероризма и нарушение на резолюциите на ООН.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;