Зоологическите градини в Крим «Тайган» и «Сказка» ще отглеждат тигри и лъвове за Китай, съобщи директорът на зоологическите градини Олег Зубков.

 

«Китайците искат да закупят тигри и лъвове в голямо количество. Ще сключим договори и ще продаваме тигри и лъвове. Наблюдаваме голямо размножаване в нашите зоопаркове», — каза Зубков. 

Крим, Олег Зубков, директор на "Тайгун" и "Сказка"
Крим, Олег Зубков, директор на «Тайгун» и «Сказка»

Според него, споразумението вече е постигнато.

В рамките на сътрудничеството между зоопарковете с други страни, според Зубков, вече е сключен и договор за доставка в Крим на три слона от Индия.

 

«Имаме договор с индийски зоопарк за доставката на три слона в «Тайган», но този проект е спрян, защото няма къде да ги разположим — все още не е завършено строителството. Договорът е стопиран», — подчерта Зубков.

 

Сафари-парк «Тайгун» е най-големият питомник на различни породи лъвове и много други видове животни, главно големи млекопитаещи хищници. Разположен е в Белогородски район в Крим около езерото Тайган.

 

Зоологическата градина «Сказка» се намира около Ялта. На територията на двете зоологически градини свободно живеят 60 лъва, 40 тигъра, 35 мечки, ягуари, пуми, вълци, а също стотици животни от други породи и птици.

 

Петя Паликрушева

Крим, зоопарк "Сказка"
Крим, зоопарк «Сказка»

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;