Бизнесът в туристическата сфера в Европа е сериозно и тежко засегнат от кървавите терористичните атаки през изминалите няколко месеци в столиците на Франция и Белгия, видно е от анализа на «Уолстрийт Джърнъл».

 

Самоубийствените атентати в столицата на Белгия  Брюксел на 22-ри март отнеха  живота на поне 35 души,  ранените са  над 300 души. При това, те се случиха само четири месеца след кървавите терористични атаки в Париж, които вече бяха довели до рязко намаляване на пътуванията към Европа.

 

Влиянието върху туристическия сектор в резултат на яростните терористични атаки в Брюксел беше незабавно. В рамките само на няколко дни нивото на заетост в хотелите в столицата на Белгия спадна до минималните 25%, според предварителните оценки на компанията STR, която следи развитието на хотелиерската индустрия. В нощта преди терористичните атаки нивото на заетост на хотелите е било около 82%, показват данните от проучването.

 

Верижната реакция и в други големи европейски градове последва моментално. Нивото на заетостта на хотелите в Лондон спадна от четвъртък насам до 58%, а в Париж падна до 67%, твърди агенцията STR.

 

Данните са от извадка на хотелите във всеки един от посочените градове и документират крайно занижената заетост  — с 24,7% и с 15,1% в сравнение с нивото година по-рано, цитира данните «Уолстрийт Джърнъл».

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;