САЩ поставиха ултиматум на Украйна за ново правителство

Украйна няма да получи от САЩ 1 милиард долара, докато не назначи ново правителство. Това заяви на среща с депутати от фракцията БПП Петро Порошенко.

 

 

 

26

 

» В резултатите на предсрочни избори никой няма да победи. Става въпрос за 1 милиард кредитни гаранции от САЩ в случай на назначаване на ново правителство, нова програма за отбрана на страната, която вече е била утвърдена от Конгреса. Няма ли решение- няма да има и гаранции от САЩ и програми»- без притеснения казва Порошенко.

 

 

Преди месец Върховната Рада на Украйна не успя да приеме резолюция по вота на недоверие на Кабинета, за това страната сега се намира в още една политическа криза. Всъщност след държавния преврат извършен в Украйна и идването на власт на Порошенко, Украйна изживява катастрофа след катастрофа, докато кабинета и управляващите се опитват от това да печелят пари.

 

Отсъствието на каквато и да било прилика с воденето на политика, вбеси дори самите американци стоящи зад преврата и ситуацията в Украйна. Преди предстоящия в Холандия референдум, Украйна с всички сили се опитва да замаже нещата, въпреки че никой не гледа сериозно на официалните лица от украинската политика, които освен да искат пари пт Запада, доказаха, че могат да създават ефектни скандали на гърба на обикновените украинци.

 

Политическата коалиция в Радата на практика се разпадна и решението за излизане от парламентарната коалиция прие фракцията » Блок на Петро Порошенко», за напускане на парламентарната коалиция заявиха и от  «Батькивщине» и от партия«Самопомич».

 

На мястото на сегашния премиер Арсений Яценюк,( станал известен със скандали и букет рози) сега има няколко кандидатури, започвайки пт говорителя на ВРУ Владимир Гройсман, и свършвайки с министъра на финансите Наталия Яреско, която пише писма на Виктория Нюланд за помощ от Америка.

 

 

Арсений Яценюк с всички сили се държа за премиерския пост, заявявайки, че иска да продължи да работи като премиер ( харесало му е ) и няма да подаде оставка, за това нека всички претенденти за длъжността му да представят план за излизане на Украйна от кризата и необходимите реформи, и само след това, ако народът ги одобри, смята Арсений, можело да се говори за смяна на правителството.

 

 

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...