Прес-секретарят на президента на Русия Дмитрий Песков заяви за готвена от чуждестранни медии провокация срещу държавния глава на Русия Владимир Путин.

 

Дмитрий Песков уточни, че с организацията на информационната атака се занимава Международния консорциум на разследващите журналисти  (ICIJ).

 

 

20

 

За подготовката на провокацията стана известно от запитванията на чуждестранни журналисти, които са постъпили в Кремъл и в бизнес-структурите.

 

 

 

 

» Екзерсиса продължава. Поредната информационна атака, претендираща на обективност и сензационност, се подготвя в близките дни..получихме доста лукаво-любезни запитвания съставени със сензационен разпитващ маниер»,- коментира Песков.

По думите на прес-секретарят на руското президентсво, заитванията са изпратени от организация, наричаща се « Консорциум на журналистиеските разследвания«. Кремъл не смята да отговаря на полученото запитване, заради » разпитния тон».

» Уверени сме, че в организацията стоят не само журналисти, но и представители на други организации и служби. Те планират в близките дни да публикуват в Германия, САЩ, Великобритания, Франция, Швейцария, Русия и в още няколко други държави поредните шашми, които смятаме за очевидна поръчка»

» Съдейки по поставените въпроси в получените от нас запитвания, безусловно, ще има утвърждения, че Путин така или иначе е свързан ( с някого, някъде) или има интереси в някакви компании»- съобщи Дмитрий Песков.

18

В случай, че западните средства за масова информация публикуват клевета за президента на Русия, Кремъл има намерение да отстоява позицията си в съда. Прес-секретарят на руския държавен глава подчерта, че Русия разполга» с целия арсенал юридически средства и в национален, и в международен план за да защити честта и достойнството на руския президент».

22

Изхождайки от заявлението на Дмитрий Песков, запитването е постъпило от Международния консорциум на журналистите-следователи (ICIJ) или разследващи журналисти.

Въпросната организация е основана от американеца Чарлз Люис през 1989 година.

Очаквайте подробности.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;