Програмата на официалната визита на ПП ДОСТ в Република Турция започна с посещение и полагане на венец в мавзолея на основателя на Република Турция Мустафа Кемал Ататюрк.

 

 

Лютфи Местан и колегите му бяха посрещнати от почетен караул и по-нататък церемонията протече съгласно изискванията на държавния протокол.
Днес програмата продължава със среща с лидерите на двете парламентарно представени опозиционни партии Девлет Бахчели и Кемал Кълъчдароглу.

 

За утре е предвидена среща с министър-председателя проф. Ахмед Давудоглу, съобщи независимият информационен сайт «Кърджали хабер».

 

Подчертаваме, че името на новата протурска етническа партия, която оглави Лютфи Местан след прогонването му от ДПС и покриването му в Турското посолство, е изписана на турския, както е видно от така приложените снимки.

Имаме въпрос към Лютфи Местан: на кой български национален герой поднесе новоучредената му етническа и ислямистка партия, регистрирана по българските закони и на българска територия, преди да направи това в Турция?

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;