Президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган създаде от страната си » инкубатор на терора», който позиционира като единствената държава партньор за Запада. С такова мнение в понеделник излезе изданието  The Washington Free Beacon.

 

 

 

52

 

 

» Ердоган преследва цел:ислямизация на Турция и основаване на неосмански империализъм. Той си построи » Пакистан в Средиземно море»- инкубатор на терора, който позиционира в качеството на единствения подходящ партньор за страните от Запада, което ще доведе до трагически последствия»,- се казва в статията.

 

Изданието отбелязва още, че турските власти » умишлено игнорират факта, че страната е позволила на ИДИЛ да се развива в региона образувайки метастази.

 

 

Турция помага на ИДИЛ, извличайки при това изгода от хаоса, който създават терористите- се казва още в материала. Турското правителство майсторски хвърля прах в очите на западните си колеги. По време на срещите с американски и европейски официални лица Ердоган само на думи подкрепя важността на демокрацията и партньорството на Турция и Запада. Но целите му са съвсем в друга посока.

 

 

 

 

По сведения на изданието, президента на Турция » прави абсолютно различни заявления пред турците».

 

 

» Докато беше кмет на Истамбул, той се наричаше » имам на Истамбул» и обичаше да казва: » Слава на Всемогъщия Бог, че служа на шариата»,- отбелязват в статията. През последните години Ердоган обявил като своя цел » отглеждане и възпитание на религиозно поколение». И това » религиозно поколение» сега се изпраща в котлите на Сирия и Ирак».

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;