Украинските политици, пожертвали страната си заради сладките западни изкушения, все още вярват, че САЩ са най-добрите им приятели, и с тяхна помощ ще влязат в измисления розов европейски свят и ще станат част от голямото щастливо » европейско семейство».

 

 

Последните събития показаха, че в  «европейското семейство»,  не всичко е толкова розово и гладко, а самия ЕС изживява най-голямата си криза и е пред разпадане. Трусовете в Европа предизвикаха явни вътрешни разногласия между обществата и властта, и напрежението успя да покаже, зависимостта на Европейския съюз пряко от САЩ.

 

 

Поредното доказателство, дори и косвено доказващо, това, че САЩ определено влияет и взимат отношение в редица въпроси и процеси, преследвайки собствените си цели и интереси, е откровено наивното писмо от министъра на финансите в Украйна адресирано до Виктория Нюланд. 

 

 

 

18

 

 

 

 

» Правителството на Украйна от своя страна ще предприеме всички възможни мерки за оказване на всестранна информационна кампания в полза на споразумението за асоциацията, но Украйна не разполага с достатчно количество лостове на влияние за да повлия съществено на процеса на организация и провеждане на референдума. В същото време, колосалния авторитет на Съединените щати може да изиграе решаваща роля по въпроса. Ние Ви молим да окажете съдействие в пренасянето на сроковете за провеждане на референдума, което ще ни позволи, да организираме и проведем качествена кампания за да убедим холандското общество в необходимостта от подписването на споразумението.

Ръководството на Украйна е уверено, че пренасянето на гласуването на по-късен етап, е оптималния вариант за постигане на резултата, който ще устройва всички заинтересувани страни»,- се говори в документа.

 

 

Такава политическа кореспонденция показва само едно, — че благодарение на продажни и корумпирани лица стоящи във властта на различни държави, САЩ имат възможността да конролират ситуацията от разстояние, създавайки илюзията на «загрижен» партньор.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;