kd,Публикуваме част от изявлението на Сдружението на българските футболни привърженици относно предстоящото им пътуване в Украйна:

 

«Досегашната международна дейност на Сдружението се изразяваше в три поредни участия на сборен отбор, завършили с трикратно спечелване на първото място, на международен футболен турнир в Украйна, гр.Лвов. Сдружението взе решение да не участва тази година поради следните причини.

 

И през трите години бяха получени забележки за „крайно десни“ прояви на българските участници и за твърде сериозното отношение към представянето си, защото „турнирът бил само за забавление“. За българските състезатели-фенове отношението няма как да не е сериозно щом се играе с фланелки на българския национален отбор и се свири химна на България пред българското знаме.

 

Войната в Украйна превръща всяко спортно събитие в пропаганда на политиката на управляващите сили, които влошиха драматично положението на украинските граждани, включително и на многобройното българско население, а това прави невъзможно нашето по-нататъшно участие.

 

Жалко за украинските патриоти, които не разбраха за какво ги използват.

 

Там, където президентът Плевнелиев получава награди, за нас няма повече смисъл да ходим».

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;