Американският милиардер Доналд Тръмп, кандидат за президент на САЩ от Републиканската партия, заяви, че счита президента на Русия за «силен лидер», но не включва в понятието какъвто и да е оценъчен смисъл.

 

«Не съм произнасят нищо такова, неправилно ме цитират, — отбеляза Тръмп в интервю за вестник New York Times. — Просто казах, че той е силен лидер. Това е напълно очевидно».

 

Тръмп нееднократно казва, че счита президента на Русия за силен лидер, противопоставяйки го на Барак Обама, когото критикува за множеството неконструктивни решения, в това число и по отношение на Русия. Тръмп подчертава, че «силен — това означава добър».

 

Самият Путин по време на голямата пресконференция през декември нарече Тръмп ярък, талантлив човек и безусловен лидер от предизборната надпревара в САЩ. Той отбеляза, че изявленията, направени от милиардера за повишаване на собствената му популярност, са вътрешна работа, която не касае Русия. Но това, че Тръм спомена за желанието си да премине на друго равнище в отношенията с Москва, към по-плътно и по-дълбоко, в Русия се приветства, добави Путин.

 

Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ; ;