27 март в столицата на Сърбия протича мощен протест срещу агресията на НАТО, под наслов » За свободна и суверенна Сърбия!».

На площада в Белград многохилядната тълпа излиза за пореден път да каже «НЕ», на американската окупуция, пристигнали от Черна Гора, Република Сръбска, Косово застават призовават за всеобщо обединение: » Братя и сестри, да се обединим срещу окупацията и имперализма на  НАТО!»

 

 

32

 

 

 

30

 

 

» Да пазим земята си и децата си! Те са наши, а не на запада»- казва Момчило Видович, представител на независимия полицейски профсъюз.

 

Сърбия трябва да остане неутрална, без НАТО (  тълпата: Сърбия! Русия!).

Не можем да допуснем продължаване на американската диктатура! Уважаваме ли Конституцията си?!

 

 

 

Хаджи Ненад Маричич, актьор

 

» Тук съм преди всичко като баща, който се вълнува за съдбата на синовете си. Всеки лекар ще ви каже, че причината за такова високо ниво на ракови заболявания в Сърбия — са бомбардировките на НАТО  и убеднения уран в бомбите!

И как след всичко това можем тихо да си стоим вкъщи и да гледаме, как нашето бъдеще отива в ръцете на диваци? Стани Сърбийо!Стига се страхува! Стига мълчание! Няма да дадем земята си!

 

29

 

 

 

През февруари в Белград излязоха 15 хиляди души, и нито думичка за това нямаше в новините! 15 хиляди невидими хора! А сега виждате ли ни? Чувате ли ни? СЪРБИЯ СЕ СЪБУЖДА!»

 

 

 

« Ние мирно настояваме за референдум, на който да стане ясна волята на народа, искаме свободна страна, която се владее от свободни хора, а не от генерали на НАТО и чужди посланници! Слава на Сърбия!»

 

Зазвучава известна патриотична песен — Ой Косово.

 

 

» Защо не се обединим с братска Русия?  защо не сме в БРИКС?»

 

 

 

 

 

Битката на Балканите срещу НАТО продължава.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;