27 март 2016 година, в столицата на Сърбия Белград протича мащабен антинатовски протест срещу агресията и окупацията на САЩ и НАТО. Над 20 хиляди души са се събрали от цяла Сърбия, Черна Гора, Косово на протеста.

Редакциите на News Front предават на живо от мястото на събитието.

 

 

 

» Никога няма да забравим разбитите домове и убитите ни деца! Днес ни говорят, че трябва да сътрудничим с тези убийци и престъпници от НАТО. Ние трябва да се защитим, срубският народ никога не е бил агресор, и никога не е рушил чужди домове и не е убивал невинни хора!»

 

 

35

 

» Обръщаме се към премиера Александър Вучич ( възмущение в тълпата), който слагаше билбордове с надписи » Заедно можем всичко» . Съгласни сме. Но защо, уважаеми Вучич искате да въвлечете Сърбия в НАТО против волята на народа?  «

 

 

 

» Призоваваме Вучич, ако действително вярва в единството на народа, да ни даде шанс да кажем каква е волята си на референдум за НАТО,  за да се види какво наистина мисли народа!»

 

 

 

 

 

На площада множеството расте, сякаш цяла Сърбия е излязла за да бъде видяна и чута, в центъра на Белград са повече от 20 хиляди души.

 

Божидар Зазевич, драматург и автор на филма за 27 март 1941 година: » Преди 75 години Сърбия въстана срещу Хитлер. Това беше въстание на истинския патриотизъм».

 

 

« Предателите мислят, че сръбския народ е толкова глупав, че да стане съюзник с тези, които сипеха над земята ни бомби с убеднен уран ?»

 

 

 

 

» Преди 75 години тук са стояли родителите ми. Сега стоя аз, а някъде в тълпата е моя внук»- Милица Джурджевич, представител на Сръбски събор » Заветници», организатори на акцията.

 

 

 

« Виждате, че не ни изплашиха! Ние се изправяме! До освобождението! Ние започнахме кампания срещу окупацията, срещу всички онези, които са подписали закон за сътрудничество с НАТО. Вие лъжете народа, Вучич и Николич ! ( премиера и президента в Сърбия). Вие мълчите за народа, който се надига. Когато излязохме 15 хиляди, казахте, че сме стотици в медиите. Сега идваме на прага Ви за да ни видите и преброите правилно. «

 

 

Шествието продължава до офиса на основната телевизия в Сърбия РТС.

Сърбия няма да ви прости, че Милица Ракич днес не е с нас!

36

37

 

 

 

 

 

Нашите принципи са свобода и Сърбия, и служим само на сръбския народ! Ние искаме референдум- това е демократичния път за изразяване на народната воля. Става въпрос за нашия народ, нашата история, нашия суверенитет, нашето Косово и Метохия!»

 

 


 

Битката на Балканите срещу НАТО  продължава.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;