Главата на външното министерство на Германия в разговор с журналисти, подчерта, че е необходимо, с всички достъпни средства да се продължи борбата с терористите, които се опитват да натрапят на целия свят извратената си логика на ненавист и насилие.

 

11

 

Главата на външнополитическото ведомство на Германия Франк Валтер Щайнмайер в разговор с журналисти от медиагрупа Funke във връзка с последните терористични атентати, призова европейската общественост да не подкрепя » игрите на терористите».

 

 

» Терористите с радост ще донесат войната си в нашите градове и глави, ще ни поставяр в положение на засада, за да натрапят извратената си логика на ненавист и насеилие. Ние ще постъпим правилно, ако не започнем да играем с тях тези игри, и не им доставим това удовослтвие», цитират Щайнмайер от немското издание Welt.

 

 

12

 

Щайнмайер подчерта, че за ефективна борба с тероризма разузнавателните служби трябва да работят заедно. Главата на немското външно министерство отбеляза, че е необходимо » да се излиза с хладен ум срещу източниците на тероризма и хората, които стоят зад него, да се откриват и разобличават помощниците им в Европа с всички достъпни средства съгласно законите на всяка правова държава».

 

Българска редакция  News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;