Главата на Руската Православна Църква, заяви че основен източник на ислямския тероризъм-  е » безбожната цивилизация».

Масовото падение на духовността в Европа, е директно свързано, с това, че в Нигерия някакви » Боко харам» взривяват училища и убиват деца. Разпространението на агресията, актовете на насилие и радикалния ислям са последствие от бездуховността.

 

 

1

 

 

 

Хората, които сега взривяват училища, са сметнали за нужно да взривяват училища, защото в Европа и в Русия има много хора, които не вярват в Бог, а взривяването и убийствата са тотална загуба на вяра в Бог.

За това терористите, наричащи се «Ислямска държава», нямат нищо общо с исляма, те изповядват псевдоислям, зад който се крият предимно материални амбиции.

 

» Виждаме настъпването на тази безбожна цивилизация, виждаме как хора облечени във власт провъзгласяват фалшиви ценности, като пропагандата за гей-паради, измествайки ценността на семейството».

 

Моралният упадък на цивилизацията е основният двигател за разпространението на злото и изкривяване на човешките отношения.

 

Патриарх Кирил вижда разрешението в съединяването на съвременното общество » с онези духовни и религиозни ценности, без които човек не може да живее».

 

» Дори ако Църквата бъде притеснена, оставена в страни, и хората са лишени от възможността да упражняват религиозните си потребности, религиозните чувства е невъзможно да бъдат убити, и това е добре известно. Трябва да се съедини човешката свобода с нравствената отговорност. Трябва да се даде възможност на всеки човек да живее в съответсвие с Божия закон. Ако успеем да съединим тези съставляващи, ще успеем да построим жизнеспособна цивилизация».

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;