Министърът на вътрешните работи на Германия Томас де Мезиер заяви, че понастоящем няма сведения, че терористите подготвят атаки над Германия.

 

«Нашите служби за сигурност понастоящем нямат сведения за подготвяни над Германия терористични актове», — заяви де Мезиер във вестник Bild am Sonntag.

 

Министърът призова европейците към по-тясно сътрудничество в сферата на сигурността, най-вече с американските спецслужби.

 

«Без обмен на данни с нашите международни колеги, в това число именно със САЩ, ще бъде невъзможно да се уличат имащите решаващо значение структури и връзки», — каза той.

 

«Във времената на сериозна опасност трябва да е очевидно, че защитата на персоналните данни не е по-важна от защитата на гражданите», — добави министърът.

 

По-рано се съобщи, че в района на Дюселделдорф на 25 март са били задържани двама заподозрени в съпричастност към последните терористични актове в столицата на Белгия. По-късно федералната прокуратура заяви, че няма доказателства за съпричастността на мъжете към терористичните актове на аерогарата в Брюксел.

 

Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ; ; ;