Два танкови взвода украинки силоваци пристигнаха на линията на съприкосновение в Донбас, съобщи официалният представител на Народната милиция на Луганската народна република Андрей Марочко.

 

Според него, шест танка от 28 батальон на моторизираната бригада на ВСУ са пристигнали от населеното място Сизое. Танковете са разположение около река Дуркул в непосредствена близост до линията на съприкосновение. Техниката е замаскирана, районът се охранява, добави Марочко.

 

Според данни от разузнаването на Народната милиция, на железопътната гара Олховая, която се намира в зоната на 28 моторизирана бригада на ВСУ, на 26 март е пристигнала тежка техника, предполагат се танкове и самоходно-артилерийски установки. След разтоварването техниката е разполага в източната страна на Олховая, уточни Марочко.

 

«ВС на Украйна продължават да нарушават условията за разполагане на военна техника около линията на съприкосновение, използват  режима за прекратяване на огъня за увеличаване на военния потенциал на военните им части», — подчерта Марочко.

 

Той добави, че Народната милиция спазва постигнатите в Минск споразумения, независимо от постоянните провокации от страна на украинските силоваци.

Петя Паликрушева