Нова вълна протести тръгва по Европа, като естествен отговор на заплахата от тероризма и неадекватната европейска политика, която се оказа пълен провал. Европейския съюз, се оказа в капана на мигрантската криза и отделните страни членки започнаха да изпитват изкуствено създадената дестабилизация на гърба си. Под умелата вербовка на немския канцлер Ангела Меркел, която проповядваше толерантност и призоваваше Европа, да приеме бежанците, ЕС изпадна в безпомощно състояние.

 

След приемането на условията на Турция, Европейския съюз, доброволно се съгласи да стане жертвено агне.

Мигрантската криза не просто се задълбочи, но на пълен ход разклати Европа с взризове, серия атентати, ръст на престъпността, актове на насилие и етническо напрежение. Познати методи за въздействие върху масите.

За това, като ответна реакция, започна съпротивителна вълна от патриотични организации, в различни страни, които обединяват усилия и привличат вниманието на световната общественост.

Нови протести ще преминат в Чехия, Словакия, Полша. На 31 март 2016 година в столицата на Чехия, Прага се организира протестна акция срещу политиката на Ангела Меркел.

 

31

 

 

32

 

 

Обществени и граждански организации и инициативи организират протест срещу миграционната политика на ЕС и несъгласие с приетото споразумение с Турция. Акцията в Парага на 31 март е обявена и срещу външните заплахи от тероризма и политиката на Ангела  Меркел. На централния площад в Прага, организаторите призовават  всички патриотични сили в страната, гражданите и обществените организации да излязат заедно за да покажат, че не са съгласни с европейската политика.

 

 

Протестната акция е свързана и с предстоящо посещение на Ангела Меркел в страната по покана на чешкото правителство. В Чехия остро осъждат Ангела Меркел за наплива бежанци и я обвиняват за нестабилността в Европа,  и в » фалшив хуманизъм», както веднъж чешкия президент Милош Земан определи повдението на германския канцлер.

 

Протести ще се състоят в много европейски страни. В Словакия на 2 април 2016 в столицата Братислава, като продължение на акцията в Чехия ще се провде протест срещу тероризма.

11

 

 

Организаторите на акцията пишат: » Тероризмът идва от там, от където дойде демокрацията. Време е да се обединяваме».

 

Протестите на Балканите също продължават. На 24 март в Сърбия, и Черна Гора се провдоха възпоменателни акции, посветени на жертвите от бомбатдировките на НАТО през 1999 година. На 27 март се очаква голяма акция срещу НАТО в стилицата на Сърбия Белград.

В България беше проведена акция в пограничния град Кресна, на която излязоха около 2000 хиляди души, за да заявяват че няма да позволят в града изграждането на бежански център, межждувременно на границата с Македония, добролни отряди започнаха съвместни охранителни дейности и патрулиране.

Европа се вълнува, и не се чувства сигурна, страните започват сами да мислят за защитата на държавите си, а протестите са опит да събудят цялото обществено вмнимание към заплахите.

 

 

Очаквайте подробности по темата.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;