Украинския  журналист Александър Сибирцев, който неотдавна посети Холандия разказва за настроенията на местните жители относно предстоящия референдум за асоциацията на Украйна — ЕС.

 

 

 

1

 

 

 

» Мисля, че резултатите заУкрайна все пак ще са плачевни, по моите впечатления. Ако до нянкакъв момент, настроенията бяха равнодушни към предстоящия референдум, то сега, когато се намеси социалистическата партия, се появиха много евроскептици, което много изменя ситуацията» ,-разказва украинския журналист.

 

 

По думите му, отначало кампанията на евроскептицизма не е била насочена срещу Украйна.

 

 

 

» Присъединението към Еврозоната на Украйна, на фона на войната в Донбас, кара европейците да мислят: като пуснем тези хора ще тръгнат потоци и ще ни залеят. Въпреки, че това не е така, което разбира се, прекрасно разбираме, но те го казват дирeктно: ще ни залеят милиони украинци и ще ни развалят цялата картина, ще бъдем принудени да ги приемаме, да им даваме статус на политически бежанци»-, добави Александър Сибирцев.

 

 

Референдумът за утвърждаване на Споразумението за асоциацията на Украйна и Европейския съюз ще се проведе на 6 април 2016 година в Холандия. На него ще бъде поставен въпрос: » За или против ратифицирането на Споразумението за асоциация на Европейския съюз и Украйна?» .

Холандците са единствената страна-член на Евросъюза, която не е ратифицирала договoра от 394 страници за асоциацията на Украйна и ЕС.

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;