Екс министърът на финансите на САЩ Пол Херни О’Нийл направи сензационно заявление. Той написа открито писмо, с което се обръща към всички украинци, разкривайки страшната истина за тяхната

» Революция на достойнството». В действителност, както смята американския политик, под маската на Майдан, в Украйна се извършва американско нашествие.

 

 

12

 

 

 

О’Нийл, анализирайки случилото се през 2014 година и развенчавайки мита за «демократичните изменения», с които свързвали обикновените украинци своя Евромайдан, е безпощаден в оценките си. Той директно нарича безпорядките » управляем държавен преврат» проведен под абсолютното ръкодство, диктовка и сценарий на Вашингтон.

 

Държавния департамент е дърпал конците, а беснеещите на площада украинци послушно повтаряли движенията на кукловодите си. Киев е бил превзет от американците практически и без една жерва от своя страна.

 

 

 

Бившия министър от САЩ пише: » Майдана, вашия Майдан, никога не го е имало, скъпи украинци ! Под формата на Майдан в Украйна беше осъществено нашествието на САЩ. Оранжева революция за построяване на «демократична държава » в Украйна никога не е имало, това беше фалшивка, фикция.

Това, което вие наричате Майдан, беше прикритие на американското нашествие, осъществено с помощта на неправителствени организации, разузнавателни служби, наемници от САЩ и представители на ЕС, а също и знаменитата цифра, която е изхарчена от САЩ за развитието на демокрация в Украйна».

 

 

 

 

 

13

 

 

 

14

 

«Съгласете се, че тези думи са горчивата истина за всеки украинец, особено за тези, които наивно вярваха в първоначалните идеали на Евромайдана и сврързваха най-хубавите си надежда за светло бъдеще на страната си.

 

Най-хитрото в стратегията на Вашингтон, е било и в това, че за основа американците взимат не сваляне на действащата власт, което твърде откровено си мирише на преврат, а все едно поетият курс на

» евроинтеграция» беше представен като основен мотив на първите прояления. Това е, според О’Нийл, самият «Троянски кон», който украинците са пуснали на земята си, забравяйки писаната истина за данайците , дародарящите.

 

 

» Това беше театрализирана постановка, сценарий, с помощта, на който бяхте ръководени, и се направляваха вашите действия.Вашата страна исторически винаги се е смятала за маргинална земя,

( откъде и произлиза названието на страната) между Европа и Русия. Крайщата на Русия не за първи път са били обект за опити на Съединените Шати целящи оодривна дейност. И вие, украинци, станахте средство за достигане на поредната такава цел. Вие просто бяхте избрани в качеството на катализатор на големи геополитически промени. Всичко, което се случи, няма към вас, украинци, никакво отношение, вие сте просто жертва, използвна престъпно от Съединените Щати и техните европейски васали»,- разкрива всички тайни на преврата, оттеглилият се вече от делата политик, който няма от какво да се страхува.

 

 

 

15

 

Американецът не пести и разобличителни епитети по отношение на Евросъюза, където така се стремяха да попаднат гражданите на Украйна и пътя, в който сега е затворен за тях за много години.

 

О’Нийл пише: » Евросъюза не се явява демократичен. Той дори не е правов! Той не разполага с никакви правомощия, протикнат е с бюрокрация, всеки ден нарушава правилата на TEU и TFEU.

 

 

Евросъюза- това е представителство на западните олигарси, в лицето на немски финансисти създадени от САЩ,  за да могат да контролират цяла Европа. Евросъюза, в същността си, е -просто институционално обединение на лица без гражданство, без държавно устройство, без държавна политика, без правителство, без реален парламент, без Конституция.В действителност, нещата в ЕС  са много по-страшни: всички икономически показатели са отрицателни. Няма никакви перспективи в обозримо бъдеще.Външният дълг на страните от ЕС- безпрецедентно огромен. За това, вашата фантастична мечта за евроинтеграция- е крайна глупост, прибързана идея, вложена в главите ви от САЩ и ЕС, украсявайки я с цветове и огромно количество лъжи.»

 

 

САЩ не скриваха особено плановете си за Украйна. Виктория Нюланд, заместник Държавен секретар на САЩ по делата на Европа и Евразия, призна, че Вашингтон е похарчил над 5 милиарда долара за смяната на режима в Украйна, и потапането на страната в пълен хаос.

 

 

 

16

 

Сега Украйна е отхвърлена на самия край на опашката за получаване на » европейската мечта». Страната е потопена в гражданска война, икономиката и политическата власт са разрушени, а на властта са сложени да стоят американски марионетки, а ресурсите на страната се разграбват или преминават под пълния контрол на САЩ. Едновременно с това, страната успява да се скара с всички свои многовековни съседи, а главно с Русия, което е било и една от основните цели на САЩ. Грешката на Майдана излезе твърде скъпо за площада и цената за тази грешка ще се плаща не от едно поколение украинци.

 

Автор: Александр Левитин

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;