Представителите на сепаратистките кюрдски групировки могат да извършат атаки дори срещу страни, които ги подкрепят. Това заяви президентът на Турция Реджеп Ердоган в реч в университета в провинция Йозгат.

 

«Казах на Белгия, че тя  отглежда в пазвата си змия. Казах, че змията може да я ухапе във всеки един миг. За съжаление, виждаме какво се случи в Белгия. Ние хващаме терориста в Газиантеп, даваме го на Белгия, а тя го пуска. Тези пуснатите на свобода извършиха атаката. Това говоря на тези държави, които са убедени, че партията «Демократичен съюз» (сирийските кюрди, бел.ред.) не е терористична», — заяви той.

 

Според Ердоган, терористичният акт в Брюксел е извършен от Ислямска държава, но това не означава, че другите сепаратистки групировки не могат да направят същото.

 

«Русия сега си мисли, че като им открива офис (на сирийски Кюрдистан, бел.ред.) в Москва, като им дава оръжие, и нищо няма да се случи. Не, всичко това ще се върне като бумеранг. Те ще хвърлят бомби и против вас», — заяви Ердоган.

 

Тагове: ; ; ; ; ;