Atlantico: САЩ няма да защитят Европа и Близкия Изток от ИДИЛ

Нито Европа, нито страните от Близкия Изток могат да разчитат на САЩ за подкрепа във борбата с тероризма, пише  Atlantico.

Сегашния президен на САЩ Барак Обама се занимава с театрални опити да подобри отношенията с Куба, а кандидатите за държавен глава Хилъри Клинтън и Доналд Тръмп, едва ли ще предприемат някакви сериозни стъпки в борбата срещу тероризма.  Изданието пише още, че серията терористични атентати в Брюксел показаха, до каква степен Америка на Обама се отвърнала от Европа и Близкия Изток, съсредоточавайки се на «чисто американски сфери на влияния».

 

 

 

 

3

 

Европа е на прага на разпадане, все повече страни членки на ЕС, се чувстват незащитени и изразяват несъгласие собщата европейска стратегия по мигрантската криза, която е неефективна и по-скоро имитираща резултати. Резултатите са повече от страшни: нови атентати и растяща терористична заплаха.

Великобритания вече съвсем открито започна да повдига темата за излизане от ЕС. Споразумението с Турция по мигрантския въпрос изправиха  на нокти по-голямата част от стария котинент, и Европа опеределено попадна в капан.

Разбира се, всички тези събития и увеличаващата се терористична заплаха показаха, че САЩ няма никакво намерение да се бори срещу терористите, защото използва терористите за съвсем други планове.

 

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...