Скандалния премиер на Украйна Арсений Яценюк постави ултиматум за исканата оставка.

« Или събирайте нов кабинет министри, или оказвайте подкрепа на сегашния»- заяви на заседание на правителството дейсващия премиер на Украйна.

 

11

 

Коалицията във Върховната Рада прекрати съществуването си след официално отзованите подписи на депутатите от Радикалната партия на Олег Ляшко. Тъй като количеството подписи е по-малко от необходимите 226, съществуването на коалицията губи смисъл, смята депутатът от фракцията » Народен фронт» Виктория Сюмар.

 

Арсений Яценюк подчерта, че ще подкрепи всяко решене, способно да стабилизира кризата и ще помогне за бъдещо разрешаване на ситуацията, което всъщност не успя да направи като изпълняващ длъжността премиер.

 

Украйна преживява една от най- страшните и трагични страници в историята си, след държавния преврат и идването на новия киевски режим, който пое западен курс на евроинтеграция и доведе страната до хуманитарна, икономическа, социална и политическа  катастрофа.

 

Дестабилизацията на политическото състояние на Украйна се задълбочава все повече, и отсъства каквато и да било стратегия за излизане от кризата. Киев продължава да не изпълнява точките заложени в Минските споразумения, и продължава обстрелите в Донецк и Луганск.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;