След неочакваното заявление в новогодишната нощ на 31 декември 1999 година на първия руски президент Борис Елцин за решението си да напусне поста Русия се намира в достатъчно сложен период.

Разбирайки явно, че не може да се справи Борис Елцин обявява, че се отегля и посочва Владимир Владимирович Путин за изпълняващ длъжността на държавен глава.

 

13

 

 

 

В последното си новогодишно обръщение като президент Борис Елцин обявява, че подава оставка и в съответсвие с Конституцията на Русия, е подписал президентски указ за възлагане на задълженията на президент на Русия на председателя на правителството Владимир Владимирович Путин, за период от три месеца до провеждането на президентските избори.

 

 

Настъпването на новия век

26 март 2000 година Владимир Владимирович Путин е избран за Президент в резултат на провеждането на всенародни избори. В борбата за висшия държавен пост в този ден, освен Владимир Путин учатват: Станислав Сергеевич Говорухин, Умар Алиевич Джабраилов, Владимир Волфович Жириновски, Генадий Андреевич Зюганов, Елла Александровна Памфилова, Алексей Иванович Подберезкин, Юрий Илич Скуратов, Константин Алексеевич Титов, Аман гелди Молдагаиевич Тулеев, Григорий Алексеевич Явлинский.

 

Основният въпрос на президентските избори в Русия през 2000 година, който си задават всички тогава, е ще бъде ли избран Владимир Путин за държавен глава на 1 тур, или ще е необходимо повторно гласуване.

За основен съперник за поста е спряган кандидатът от КПЕФ Генадий Зюганов.

 

 

Избирателната активност съставя 68, 4 % и народното гласуване завършва с победата на Владимир Путин, за когото гласуват 52, 99 %  избирателите.

 

Днес, 16 години по-късно Владимир Путин има безусловната подкрепа на руския народ, по различни анкети и социологически проучвания над 90 % от руснаците го подкрепят и биха гласували отново за него, Владимир Путин печели симпатиите и уважението на голяма част от световната общественост с искреното си поведение на държавник, и мъж, който стои зад думите си. Наричат Владимир Путин най-влиятелния световен лидер на планетата, и въпреки информационната война и опитите на западната преса да настойва обществеността срещу Русия и Владимир Путин, все повече хора подкрепят действията на руския държавник с чисти сини очи, виждайки в него надеждата за запазване на световния мир.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;