Украинците са готови да създават миролюбива държава, но спонсорите на голямата геополитическа игра едва ли ще им позволят това. Това съобщи на страницата си във Фейсбук официалният представител на МВнР на Русия Мария Захарова.

 

«Няма съмнение, че много украинци са готови да създадат цивилизована и миролюбива държава. Но това едва ли ще им го позволят спонсорите на голямата геополитическа игра, — отбелязва дипломатът. — Това е нечуван разкош за съвременния свят — да бъде цивилизован и миролюбив, без унижение на достойнството».

 

Според Захарова, «тъкмо по този път не така бързо, както би ни се искало, вървеше Украйна през 20-те години на своето независимо съществуване. И всеки етап, който може да се превърне в преходен, на друго ниво на развитието, беше ознаменуван с антикорупционни силови методи, провеждани от Вашингтон и малко от Брюксел. Проблемът е в това, че залогът е поставен именно върху създаването на агресивен спътник на цивилизования свят, съществуват не като равноправна негова част», — убедена е Захарова.  — Четете поне Бжежински. Така не се става цивилизована държава».

 

Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;