Бойците от правителствените войски и опълченците от «Соколите на пустинята» започнаха щурм за цитаделата на Палмира, предаде РИА Новости.

 

Опълченците са се укрепили на височината, където се намира кула за мобилни връзки, на 600 метра от крепостта. Предните отряди са обкръжили цитаделата от всички страни под прикритието на миномети. Авиация и тежка артилерия не се използват.

 

ИД стреля със снайперисти от цитаделата и безредно обстрелва с миномети контролираните от армията височини.

 

В самия град не е имало боеве от сутринта. Сирийската армия и опълчението започнаха щурм за Палмира. Те успяха да вземат под контрол сградата на хотелския комплекс»Семирамис». Преди да продължат с настъплението към историческата част на Палмира, опълченците взеха решение да се укрепят в освободената територия.

 

Командирът на щурмовия отряд на опълчението Маджид съобщи, че «бързото настъпление може да е неефективно през нощта, защото има опасения, че терористите са разположили голям брой взривни устройства и мини».

През нощта терористите направиха опит да върнат контрола си над хотелския комплекс. Според командира на опълчението, сред бойците, нападнали «Семирамис», е имало терористи-смъртници.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;