Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова определи като банални заявленията, на световни политици, че за отмяна на санкциите срещу Русия се изисква изпълнения на Минските споразумения.

 

4

» Всички фрази, относно това, че санкциите ще бъдат отменени когато бъдат изпълнени Минските споразумения- са  банални. Зад тези фрази, която повтарят всеки път, не стои нищо. Това говорят хора, които стоят зад колосални геополитически процеси, и когато тези хора говорят такива банални неща, разбира се, че ни става ясно, че не става въпрос за професионалисти.»

 

В ефира на радио » Свобода», Мария Захарова напомни, че съгласно Минските споразумени, двете конфликтуващи страни са провъзгласените Донецка и Луганска народни републики и Киев.

 

В навечерието на посещението на държавния секретар на САЩ в Москва Джон Кери, повтори заявлението на американския президент Барак Обама  за готовността на САЩ за свалянето на всички санкции по отношение на Русия след изпълнение на точките заложени в Минските Споразумения.

Впечатление прави факта, че нарушенията на Минските споразумения и неспазването им продължава от страна на  Киев.

 

 

Русия е една от страните от формата на Нормандската четворка, която направи много усилия за да привлече вниманието на световната общественост към нуждата от мирно регулиране на конфликта, и спазване на международните правови норми.

В същото време Ангела Меркел, канцлерът на Германия заяви, че продължителността на санкциите срещу Русия ще зависи директно от изпълняването и спазването на Минските Спиразумения, които обаче продължават да се нарушават от Киев.

 

 

Българска редакция Nеws Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;