Телевизия RT излъчи материали, свидетелстващи за връзките между Турция и теротистите от » Ислямска държава»

» Снимахме в сирийския град Шадади, коойто беше освободен от кюрдските отряди на народна самоотбана 10 дни преди нашето пристигане. Намерихме домументи, които доказват, че

» Ислямска държава» добиват нефт. А пленените бойци ни потвърдиха, че след това нефтът се препраща към Турция» — разказва авторът на документални канал RT.

 

 

Сред документите, които успяват да открият журналистите от  RT,-  инструкция за работа на нефтени кладенци и подробен финансов отчет и черно счетоводство на ИДИЛ от търговита с нефт. Един от пленените терористи на Ислямска държава от отрядите на кюрдската народна армия за самоотбрана, разказа пред екипа на  RT за помощта, която терористите получават от Турция.

 

 

14

 

 

« Знам със сигурност, че се търгува с нефт, освен това Турция помага на » Ислямска държава» с храна и други необходими продукти. Оказва също и финансова помощ, оръжие и боеприпаси»

 

 

 

В изоставените домове журналистите от  RT успяват да открият не само документи за добиването на нефт, но и паспорти с турски печати. Един от представителите на YPG ( Кюрдски сили за самоотбрана) предаде на журналистите извзети снимки от терористите, на които се виждат кадри от центъра в Истамбул, а после в униформи на ИДИЛ в Сирия. Освен това, документалистите са намерили брошури с название « Как се води идеалната борба срещу режима на Асад», отпечатана в турско издателство, а също и регистър на членовете на ИДИЛ, в който са посочени лични данни на терористите, имена, специализация, семейно положение и т.н.

 

 

Друг пленен терорист от » Ислямска държава» отбеляза, че турските военни позволяват безпрепятсвано преминаване на сирийската граница, защото » и Турция и ИДИЛ имат общ враг- кюрдските отряди YPG».

» Турция не иска сама да си цапа ръцете с тях, за това се избавя от врага с чужди ръце».

 

Припомняме че, неотдавна Европейския Съюз прие сделката с Турция по решаване на бежанската криза и притока нелегални мигранти.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;