Стачка на машинистите в една от най-натоварените линии на лондонския метрополитен, свързваща града с аерогара Хитроу-Пикадили-лайн — започна в сряда вечерта, усложнявайки и без това трудната транспортна ситуация в града.

Стачката започна в 21 :00 ч., времето, в което метрото се ползва от около 600 хиляди човека, линията няма да работи до четвъртък вечерта.

 

Причините за стачката са няколко, в това число отказът на ръководството на метрото да смени влаковете — известно е, че Пикадили-лайн са най-старите, което създава проблеми както за пътниците, така и за машинистите.

 

В Хитроу от центъра на Лондон може да се стигне с автобус или чрез специални експресни линии, но цената на билетите при тях е значително по-висока от цената на метрото.

Централната линия на лондонското метро вече трети ден работи с прекъсване заради технически проблеми на една от станциите.

 

В резултат на терористичните атаки в Брюксел в града бяха засилени мерките за сигурност, а в навечерието на продължителните пасхални почивни дни транспортът в Лондон винаги е претоварен: много от лондончани излизат от града, а многобройните туристи, точно обратното, пристигат в столицата.

Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;