В резултат на терористичния акт са загинали 34 човека,  над 150 са ранените, 10 от тях са в тежко състояние, съобщи RTBF.
В резултат на терористичния акт са загинали 34 човека, над 150 са ранените, 10 от тях са в тежко състояние, съобщи RTBF.

Европейските държави трябва по-активно да се включат в борбата срещу групировката Ислямска държава, заяви в сряда министърът на отбраната на САЩ Аштън Картър.

 

«Събитията в Брюксел се превърнаха в още един сигнал за европейците, че докато ние засилваме кампанията си срещу ИД в Сирия, Ирак и навсякъде, те трябва да приложат собствени мерки и да се присъединят към нас», — каза Картър в интервю за CNN.

 

Два взрива прогърмяха на международното летище в Брюксел сутринта на 22 март. Третият взрив бе осъществен малко по-късно във вагон на метро-станция «Малбек». Отговорността за атаките бе поета от терористичната групировка Ислямска държава. По данни на кризисния център, в резултат на терористичните атаки във вторник в Брюксел са загинали 31 човека, 300 са ранени с различна степен на тежест.

Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ; ; ; ;