Валерий Алексеев — президент на фонда «Единство на православните народи».

Част от интервюто му по bTV.

 

 

НАТО пося разделение сред православните народи, — твърди проф. Алексеев.  Светът се нуждае от пренареждане и вероятно това е мисията на Русия. Пренареждането ще бъде и цел на организацията.

 

 

Това не касае само България. В НАТО вече има 5 православни държави. Сега православните народи са разделени от военни доктрини. От два различни военни лагера. В НАТО е България, Румъния, ще влезе Черна Гора. Там е Гърция, Кипър, а от друга страна са Русия, Украйна, Беларус, Молдова, Грузия и т.н.

 

Излиза, че православният свят е разделен на блокове

 

Това добре ли е?! Разбира се, че не е добре, а е много лошо. Светът се нуждае от пренареждане“, твърди професор Алексеев.

 

 „Ако делиш един организъм – то ти го убиваш. А има много големи сили зад Океана — ще кажа направо — САЩ, които не искат силна Европа. Защо й е на Америка силна Европа, която може да провежда самостоятелна политика“

 

«Кризата с бежанците е пагубна за Европа, защото континентът така е разделен».

 

„Малко още й трябва, за да бъде разклатена, като например с проблема с бежанците. Тази криза разрушава социални инфраструктури, създава психологическо напрежение в обществото, деморализира политическата класа и поставя под заплаха много държави. И мислите, че от това е заинтересуван Изтокът? Защо?

 

«Защо да ни е нужен на нас хаос във втората половина на Европа? Рано или късно това ще се пренесе и при нас, на Изток. Това е закон на развитието. Затова тези, които са зад Океана, те са далече, зад океана, хаосът няма да ги засегне. Но това също е грешно.

 

«Ние нямаме врагове в Европа. Русия няма врагове в Европа.

Европа има фобия от Русия, но Русия няма фобия към Европа».

 

 

«Много ние е жал, това, което се случва в Гърция. Много се безпокоим, това да не се случи и в България. Това ще е ужасно. Затова, тези проблеми, които се създават в момента могат да се решат само с Русия. Решение без Русия — това не е възможно!“

 

„Православието ще бъде единно“

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;