Това е Милица Ракич, едно тригодишно момиченце, което никога не стана на 20 години, защото на 24 март 1999 година е убита от бомбите на НАТО.

Това е Милица Ракич, едно тригодишно момиченце, което се превърна в новомъченица при кървавите събития под цинично-нежното име на натовската операция » Милосърден ангел«, едно от многото югославски деца, които никой не сложи на аватарките си.

 

 

 

27

 

Днес се навършват 17 години от най-мащабната военна операция извършена от НАТО на Балканите след Втората световна война.

 

Съвсем рехаво се споменава за това страшно престъпление в новините днес, извършено пред очите на целия свят.

Днес НАТО продължава да разширява влиянието си по нашите земи, с обещания да ни пази. Те красиво обещават, и красиво звучат грозните им «миротворчески» операции.

Тази аватарка цели 17 години не е била поствана, както и хилядите снимки на всички загубили живота си от миролюбивите бомби на НАТО. Защо да не е прието да се говори за това, ако е истина?

 

Днес в различни градове на Сърбия и Черна Гора ще се проведат възпоменателни акции в памет на жертвите от натовската агресия и бомбардировките продължили 78 дни.

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;