В Москва се проведе среща на министрите на външните работи на Русия и Германия, съобщава Das Erste. Франк-Валтер Щайнмайер призова Русия страните да обединят усилията си в борбата с международния тероризъм. На свой ред Сергей Лавров изрази надежда, че пред лицето на страшната заплаха европейците трябва «да оставят настрана геополитическите игри».

 

Вечерта в столицата на Русия се очаква визитата на държавния секретар на САЩ Джон Кери. По такъв начин «Русия, Германия и Съединените Щати предприемат пореден опит да намерят решение на сирийската криза».

 

Щайнмайер предупреди за затягането на преговорния процес за Сирия, а също призова Москва страните да обединят усилията си за борба с международния тероризъм.

 

«В наш интерес е заедно да се изпратим срещу тази обща заплаха», — заяви немският политик.

 

Министърът на външните работи на Русия на свой ред посъветва Европейския съюз да се концентрира над борбата с тероризма, отбелязва Das Erste.

 

Лавров се надява, че «всички европейци пред лицето на страшната заплаха от тероризма в света и след терористичните актове в Брюксел ще оставят настрана геополитическите игри».

Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;