Ерата на мултикултурализма приключи, заяви външният министър Даниел Митов в предаването „Тази сутрин” по bTV.
Ето какво още каза първият ни дипломат:
«Толерантността създаде гетата в Западна Европа.

 

Толерантността е пасивна ценност, кого толерираш? Толерираш някой, който не е равен, оставяш му някакво пространство, но не отиваш отвъд това. Истинската ценност е респектът, уважението, но първо уважаваш себе си, собствените си ценности и след това изискваш уважение от другата страна.

 

Провалът е комплексен и не е фокусиран само върху един тип политика. Да, европейската политика има през годините своите дефицити. Ние сме длъжни да защитим категорично Европа, начина на живот, който европейските граждани искат.

 

Европа години наред живя в условията на голямо спокойствие, дори на разглезеност понякога, и се оказа, че степента на политическа интеграция в Европа е недостатъчна, за да може тя бързо и ефективно да отговори на политическите заплахи, които се появяват около нея.

 

Нужна е синергия, за да може Европа да реагира бързо и да защитава собствените си граждани.

 

 

Европейската външна политика, но не само тя, има големи пропуски, за които сега трябва да си дадем сметка. Факт е следното: за да се случи такова нещо на летището в Брюксел, това означава, че взетите мерки са пропуснали елементи от сигурността, които е трябвало да бъдат предвидени. Ясно е, че именно местата, които трябва да бъдат най-строго охранявани, които са най-уязвими, са били пропуснати, и ние трябва да си извлечем съответните изводи и поуки.

 

Вярвам на главния секретар на МВР Георги Костов, който потвърди, че сигналът е проверен и няма заплаха за здравето и живота на гражданите».

Тагове: ; ; ; ; ; ;