Днес, 24 март в Черна Гора ще почетат паметта на загиналите в бомбардировките над  Югославия извършени от НАТО. В много градове на Сърбия ще бъдат проведени възпоменателни акции.

24 март балканците по тези земи си спомнят ужаса от най-свирепата и мащабна натовска военна операция, в която намират смъртта си много невинни хора, които са подложени на 78 дни адски бомбардировки от силите на НАТО.

 

 

 

ne-zaboravljamo-21
В градовете на Сърбия и Черна Гора днес ще се проведат възпоменателни акции в памет на жертвите от натовските бомбардировки. Хората ще излязат на улиците за да напомнят на властите си, какво направи НАТО преди 17 години.

 

19

 

Темата е особено актуална в светлината на последните събития, опитът за насилствено въвличане на Черна Гора в НАТО, все по-задълбочаващата се мигрантска криза и световната терористична заплаха. Днес, по изключително трагичен повод на Балканите ще напомнят на света какво означава «интеграцията «, «мирът», и » демограцията» в западния свят.

 

В Черна Гора митингът ще събере патриотичните сили и опозиционните движения пред сградата на Парламента. Началото е обявено за 20:00 местно време.

 

 

Редакциите на News Front ще предават на живо от мястото на събитието с директни включвания.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;