Британската фирма Human Leather е добре позната като производител на изделия от натурална кожа. Тя предлага на клиентите си скъпи изделия, позволяващи на хората да се отделят от тълпата и да изложат на показ своята екстравагантност и богатство.

 

Компанията работи като интернет-магазин, в чийто каталог наистина има изделия от човешка кожа. В света няма други фирми, занимаващи се с нещо подобно. Затова тя няма конкуренция, което означава, че всичките си изделия може да продава на завишени цени. Компанията не скрива, че й е достатъчно трудно де изпълни дори една поръчка, поради трудности в доставката на материали.

 

Фирмата общува с клиентите си главно по електронната поща. Тя дори няма витрина, защото не е обявила щаб-квартирата си. В сайта й се казва, че всички изделия се изготвят на ръка. Фирмата твърди, че човешката кожа се взема от хора, които след смъртта си оставят на фирмата завещания, в които те уж позволяват да се използва кожата им за направата на изделия. Но понеже периодът на очакване на смъртта е продължителен, а фирмата трябва да плаща заплати на персонала си, това изглежда твърде странно.

 

Отчитайки големия брой смъртни случаи в Либия и Сирия, както и в други страни в резултат на войните и цветните революции, може да се разбере голямата питанка: откъде компанията набавя човешката кожа. Видимо е, че някои британци са тръгнали по пътя на Третия райх, когато хората бяха използвани за направата на различни изделия — лампиони от кожа, сапун и т.н. Т.е. не са се ограничавали само с изгаряне в крематриуми.

Тагове: ; ; ; ; ;