Не е истина съобщението, че около хотел «Плиска» се готви атентат, съобщи пресслужбата на правителството, позовавайки се на доклада на председателят на ДАНС Димитър Георгиев пред министър-председателя Бойко Борисов.

 

Ставало дума за неуредени любовни отношения между българин и чуждестранен гражданин, уточниха информацията от пресслужбтаа. Сигналът е подаден първоначално на телефон 112 и веднага е предаден на ДАНС и МВР.

«Няма опасност за гражданите и гостите на София. Познавам в детайли проверката на българските служби. Сигналът е с ниска степен на опасност, но в ситуацията, в която се намираме, сме длъжни да проверяваме всяко твърдение за заплаха. Абсолютно недопустим и некоректен е начинът, по който американските дипломати изнесоха в публичното пространство информацията, получена от българските им колеги», — заяви Борисов. Той увери, че се проверява всеки сигнал, когато той влезе в категорията опасност.

 

Заплаха за сигурността на аерогара София няма, съобщиха от пресцентъра на летището. По-рано днес авиокомпания Wizz Air е имала проблем с аеронавигационните си карти, което е технически проблем, който вече е отстранен и полетите от летище София се осъществяват по разписание.

Тагове: ; ; ; ; ; ;