Бежански протести са на път напълно да затруднят движението по главния път от столицата на гръцка Тракия и северна Гърция Солун до граничния пункт с Македония «Евзони».
Няняколко стотин мигранти, сред които също майки с деца, блокираха движението и в двете посоки. Те седнаха на асфалта и движението му спряно, блокирани бяха леки и товарни автомобили. Реакцията на шофьорите бе крайно остра, полицията предотврати сблъсъци.
В лагера за бежанци Идомени стартира гладна стачка. “Лекари без граници“ вече не са в лагера Идомени, защото се сблъскали с крайна агресия от страна на бежанците. На Лесбос лекарите доброволци напуснаха бежанския лагер, след като полицията започна да арестува нелегално влезлите от Турция. „Лекари без граници“ наричат това  „нехуманен акт“.
От съображение за сигурност полицията в Солун забрани днес два противоположни митинга – единият срещу „Ислямизацията на Европа“,а другият – в подкрепа на бежанците.
Липсва реален резултат от призива на властите всички бежанци да напуснат Идомени, официална Атина дори осигури лагери за настаняване. Министърът по миграцията Музалас заяви,че има риск от смъртни случаи на деца, ако останат в Идомени при тези крайно неблагоприятни условия. Доброволци в лагера твърдят, че  група сирийци убеждава хората там да останат, за да принудят Брюксел да ги допусне в други европейски държави.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;