"Навсякъде е пълно с дим, има лекари и Бърза помощ, пред залата за полети по пода лежат хора", - разказват очевидци.
«Навсякъде е пълно с дим, има лекари и Бърза помощ, пред залата за полети по пода лежат хора», — разказват очевидци.петя

Подозираният в участие в терористичните актове в Брюксел Ибрахим ел-Бакрауи бил два пъти депортиран от Турция — през юли и август 2015 г., съобщи в четвъртък агенция Ройтерс, позовавайки се на източник от турското правителство.

 

Както уточнява агенцията, депортацията на Ибрахим ел-Бакрауи през юли 2015 г. се е основавала на подозрения, че е чуждестранен наемник. Отбелязва се, че сведения за каквито и да било престъпления, извършени от него на територията на Турция, липсват у властите. Депортацията на Бакрауи е бала «административна».

 

Както заяви по-рано президентът на Турция Ердоган, един от терористите на име Ибрахим ел-Бакрауи, извършил терористичния акт в Брюксел, е бил задържан от турските власти в провинция Газиантеп на границата със Сирия през юни 2015 г. и депортиран в Белгия. Според Ердоган, белгийските власти са пуснали този човек, независимо от предупрежденията на Анкара, че той «има връзка с чуждестранни терористи».

 

Министърът на правосъдието на Белгия Кун Хенс съобщи, че Турция е екстрадиралаа Бакрауи не в Белгия, а в Холандия, както и това, че белгийските власти не са знаели за неговата съпричастност към тероризма.

 

Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;