Eксцентричният милиардер и кандидат от Републиканската партия за поста президент на САЩ Доналд Тръмп описа възгледите си за американската външна политика, съобщи ТАСС.

 

На пресконференция във Вашингтон фаворитът на републиканците обяви, че би било повече от прекрасно, ако САЩ се разбират с Русия.

 

“Ако Русия иска да хвърля милиони долари на ден, за да бомбардира “Ислямска държава“, то аз нямам нищо против. На някои хора това не им харесва и казват: “Не, не, това е наша работа“. Ако Русия иска да се занимава с това, то аз съм напълно “за“, заяви Доналд Тръмп.

 

В интервю за CNN Тръмп заяви, че САЩ трябва да съкратят драстично разходите си за  НАТО, в което той поставяйки под въпрос основния стълб на американската външна политика през последните близо 70 години.

 

“Плащаме крайно непропорционално. Това е твърде много, защото вече живеем в друг свят, различен от този, в който възникна идеята за създаване на алианса“, каза милиардерът.

 

 “Приоритет номер едно за мен  е да ликвидирам катастрофалното споразумение с Иран“, обяви той пред влиятелното произраелско лоби по време на събития на Американо-израелския комитет по обществени въпроси.

 

“Тази договорка е катастрофална за Америка, Израел и за целия Близък изток“, категоричен бе Доналд  Тръмп, дори упрекна президента на САЩ Барак Обама, че е  “най-лошото нещо, случвало се някога на Израел“.

Тагове: ; ; ; ; ; ;