Разузнавач: Западът е гнил, той иска Ислямска държава да я има

Целта на атентатите не са политиците на Европа, а мирното население. Западът  имитира коалиция срещу „Ислямска държава“, заяви в предаването „Преди всички“ Радион Попов – бивш заместник външен министър, разузнавач и дипломат:

 

«На мен не ми изглеждат никак убедителни тези лъскави хора, които възприемат много тъжен вид, когато посрещат ковчезите и когато прекланят фалшиво глави пред стотиците жертви на терористичните актове. Лошото е, че терористите не целят тези представители на лъскава Европа с нейните фалшиви тези, а целят мирното население. Помните колко беше тъжен Оланд на 13 ноември, как се канеше в световните столица да прави мощна коалиция срещу Ислямска държава, но май нищо не се получи. 

 

Западът продължава да имитира коалиция срещу Ислямска държава. Някои кръгове от Запада продължават да имат интерес Ислямска държава да съществува. Както имаха интерес 30 години «Ал Кайда» да бъде водеща терористична организация в света. Сега 30 години ли ще чакат да се навилнее тероризма на Ислямска държава?! 

 

Защо толкова бързо приключи Европа с Либия, с Кадафи? А пета година вече с Ислямска държава, т.е. с войната в Сирия, като основен източник на тероризъм сега и на бежанска вълна? Разрешиха им да вземат огромни територии в Сирия и Ирак. Има нещо гнило в цялата тази работа. Аз не вярвам на тези фалшиво-тъжни физиономии. 

 

Обединена Европа липсва. Европа реагира като пожарна команда и на парче. 

 

Европа не лекува първоизточника на заразата, Европа реагира на последствията на тези уродливи прояви на тероризъм. Той носи мъка на обикновените хора на улицата, на летището, в метрото, но не носи мъка в дворците, в Елисейския дворец, в брюкселските щабове. Това е, за съжаление. 

 

Не очаквам адекватна външна политика в скоро време. Ако имаше такава, конфликтът в Сирия трябваше да бъде спрян отдавна, а не Европа сега да търгува с Турция, дали да й даде 3 милиарда, дали още 5-6 милиарда. Трябва да се спре злото! 

 

Версиите около терористичната атака могат да бъдат много и всяка от тях е възможна. Но погледнато глобално, аз съм убеден, че трябва да се намери пълно единодействие между Америка, Европа и Русия, за да се изреже коренът на злото. Разбира се, корените са дълбоки — на първо място бедността, тя поражда омраза. Тази безпросветност, която цари в тази регион. Това са основните корени, но се забелязва през последните години, че родените в Европа второ и трето поколение също са заразени от тази болест. Трябва да се лекува обществото из дъно, защото натиканите в гета в Западна Европа, във Франция, в Париж…не могат да бъдат приобщени лесно към европейските ценности. 

 

Много е красиво да говорим за европейски ценности. 

 

Службите не могат да обхванат всичко, защото те на специалните служби в Източна и Централна Европа преди 25 години беше нанесен невероятен удар, погром, те не са в състояние да изпълняват своите задачи. Липсва агентура в тези среди и най-вече — липсва достатъчна мотивация. А хората, които предизвикват тази мъка в Европа са силно мотивирани, за разлика от нашите служби в обединена Европа или в Европейския съюз, които нямат достатъчно мотивация. Да не говорим за българските специални служби, просто не ми се влиза в тази тема. 

 

Има и още един аспект. Не може да има адекватна система за сигурност в Европа, ако тя не е интегрирала по адекватен начин Русия. Това е цитат, това не е мое мнение. Цитирам Бжежински». 

 

Коментари:

Зареждане ...