МВР на Белгия съобщи, че в страната е обявена най-високата степен на терористична заплаха.
МВР на Белгия съобщи, че в страната е обявена най-високата степен на терористична заплаха.

Терористичната групировка «Ислямска държава» пое официално отговорност за терористичните актове в столицата на Белгия Брюксел чрез изявление на арабски и френски език, предаде агенция Франс прес.

В Белгия е обявен тридневен траур в памет на жертвите на терористичните актове, при които загинаха 34 души, 230 бяха ранени, 10 от които в крайно тежко състояние.

 

Кралят на Белгия Филип в извънредно обръщение към нацията, предавано по всички белгийски телевизии обяви, че страната ще продължи да се държи твърдо, спокойно и достойно.

 

Разследването и издирването на извършителите и техните подбудители в белгийската столица продължава, един от тримата предполагаеми извършители на бомбената атака на летището е бил заснет от видеокамерите заедно с другите двама терористи-камикадзета.

Открито  взривно устройство, както и химически вещества и черно знаме с белите символи на «Ислямска държава», съобщават полицейски източници, участвали в мащабните обиски, провеждани от правоохранителите в Брюксел и околностите.  Пакетите с експлозиви са били натъпкани и пирони, за да предизвикат повече наранявания.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;