Тенденциите и причините за появата и увеличаването на ултрадесни и неофашистки движения винаги са едни и същи:

 

 

1.Рязкото обедняване на населението, влошаване на жизнения стандарт

2.Фрустрирана средна класа

3.Обща икономическа криза, депресия

4.Увеличаването на количеството мигранти, дъмпинга на пазара на труда, увеличаването на данъчното облагане заради издръжката на същите тези мигранти.

5.Ръст на разрива между доходите на най-бедните и богатите и, като следствие, ръст на социалното напрежение.

 

 

 

1

 

 

В такива случаи едрия капитал, за да предотврати ръста на левите настроения, започва да подкрепя ултрадесните и да насочва народното недоволство към мигрантите » чуждоземците», чужденците и прочие.

Нагнетяване с помощта на принадлежащите крупни медиа-холдинги страха и истерията по отношение на тези или онези чуждоземци, създаване образ на врага, както вътрешен, така и външен.

 

Много ясно можем да видим това, ако вземем Гърция, където набира сила неонацистката партия » Златен изгрев» , или ако вземем за пример Украйна, където въобще всички парламентарни партии имат в състава си бойци и лидери на неонацистки групировки, а също и ярко изразени признаци на нацистка идеология ( включително и така нареченият » солидаризъм»).

 

 

10

 

 

Не са застраховани и от ръст на ултрадесни настроения и други страни в Еропа. Даже в  благополучната на пръв поглед Швеция ултрадесните групировки редовно правят масови безредици. И ръстът от неофашистки реванш в ЕС е закономерен.

 

 

 

Първо, става все по-трудно отричането на системната икономическа и финансова криза в ЕС, докато голяма част от централните банки в страните от Евросъюза са достигнали отрицателни процентни стойности ( NIRP-  политика на отрицателни процентни стойности)

Второ, разликата между нивото на благосъстояние в различните страни на ЕС остава огромна, а Брюксел не предприема кой знае какви забележителни усилия за намаляването й.

 

Трето, безработицата в редица страни на Европейския Съюз достига 25 % от числото на трудоспособната част от населението, а в няколко страни  достига и дори надвишава 40 %.

 

Четвърто, на всичко това дава отражение и кризата с бежанците, чието количество вече достига няколко милиона и продължава да расте.

 

 

И пак, тази криза нямаше да я има, ако не бяха САЩ и техните сателити- Великобритания, Франция, Грмания, Турция- ако не провеждаха империалистическата си политика, нахълтвайки в страните от Близкия Изток и подпалвайки там «цветни революции».

 

 

Пето, политиката на европейски мултикултурализъм се провали, и започва да се увеличава конфликтното напрежение не само по линията европейци-араби, но и по линията християни-мюсюлмани.

 

 

 

3

 

 

 

При което, радикализацията на исляма отново е способствана от САЩ със свалянето на светски режими на управление в Близкия Изток, активно сдържащи фундаменталистите, а също и подкрепата на Вашингтон към кървавата саудитска диктатура занимаваща се със силово насаждане на уахабизма в редица страни и финансиране на радикални и терористични групировки с джихадистка насоченост.

 

Плюс дейността на различните » Шарли Ебдо» активно способства за нагнетяването ( и продължава да нагнетява) враждебността между християните и мюсюлманите.

 

Сред бежанците има много престъпни елементи или бивши бойци от ДАЕШ, които извършват разлини престъпления, започвайки от кражби и свършвайки с масови изнасилвания. Много от тях са готови да работят за значително по-малко пари, от колкото например се плаща на местните, като по такъв начин правят дъмпинг на пазара на труда. Още повече са тези, които искат да получават социални помощи, увеличавайки данъчния гнет на европейските работещи и на европейския бизнес.

И сега към всичко това се прибавя и серията терористични атентати извършвани от радикални ислямисти.

И неволно се получава такова впечатление, сякаш ръководството на Евросъюза и елитите на редица ввропейски страни умишлено създават условия, за максимално благоприятстване на ръста на ултрадесни настроения и неофашистки реванш.

Не случайно наскоро отново беше издадена в ЕС забранената по-рано „Mein Kampf“, „Майн Кампф, » Моята борба» на Хитлер.

Май някой много иска да потопи Европа в нацистки ад.

 

Специално за News Front, Александър Роджърс.

Rojers

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;