Терористичния атентат в Белгия от днес 22 март 2016 година отнесе живота на 34 души, 198 бяха ранени, а снимките и видео кадрите облетяха целия свят за да всеят ужас сред всички останали. Европа видя за пореден път страшното лице на тероризма, този път в Брюксел.

 

b12

 

Страх, паника и ужас- няколко взрива на летището, няколко взрива в метрото в европейската столица Брюксел даде новата порция ужас на все по-разклатената Европа. Атентатите продължават, кризата с бежанците става все по-страшна, решенията, които се взимат не решават на практика проблемите на Европа, а напротив- правят я още по-безпомощна и зависима.

 

 

Най-първичното и най-животиско усещане: страх- е пуснато на пълни обороти, а когато страхът е водещо усещане, манипулацията е по- лесно приложима.

 

 

Сега очаквайте новата рекламна кампания на НАТО, която ще се появи в пространството, за да започне постепенно да ни убеждава, как ще ни защити. От страха. Хитро и просто.

 

Отговорността за днешния атентат в Брюксел поеха терористите от «Ислямска държава», а в Брюксел предстои 3 дневен траур.

Серията терористични актове от тази сутрин 22 март, се случиха на летището и в метрото отнесе живота на 34 души, и 198 бяха ранени. В метрото на белгийската столица, по данни на кметсвото са загинали 20 души,  106 са били ранени. По информация на пожарните, 14 човека са загинали и 92 са ранени при взривовете на летището.

 

 

b9

 

Утрото на 22 март избухват два взрива на летището в Брюксел. Час по-късно започват да пристигат съобщения за още няколко взрива в метрото на белгийската столица.

 

Снимка от станциите около, които са избухнали взривовете и хронология на събитията от 22 март 2016 в столицата на Белгия

56_02

 

 

 

11:31 Белгия обяви максимална степен на терористична заплаха

11:32 В метрото на Белгия прогърмя четвърти взрив

11:38 От взривовете в метрото загинаха 10 души. Медицински екипи оказват помощ на ранените

12:01 Открити са 3 неизбухнали бомбо-жилетки в летището на Брюксел. Серията взривове официално е призната за терористичен атентат.

 

12.06. Нарушена е мобилната връзка заради атентатите, властите съветват писане на SMS

12:14 Страх и викове в метрото- евакуират хората през тунели.

 

 

 

b4_1

 

 

 

13:09. Официално: в резултат на взривовете от терористичния атентат в метрото в Брюксел са загинали 15 души. Жертвите от взривовете в летището наброяват 11 до момента.

13:13. Атентатите в Брюксел: семейството на Саакашвили успява да напусне летището часове преди взривовете.

13:35 Белгия напълно затвори границата с Франция

 

13.58. ИДИЛ поеха отговорност за взривовете в Брюксел

14:22 Премиера на Белгия Шарл Мишел заяви » случи се това, от което се страхувахме»

 

14.26. «Преминах през ада»- оцелял от взривовете

 

15:13 Президента на Франция Франсоа Оланд нарече » гнусни и подли» терористичните атаки в Брюксел, и заяви че света се намира пред лицето на глобална заплаха от тероризма.

15:23 Нов взрив избухна в летището

 

15:33 Намерено е тялото на един от атентаторите на летището

15:42 Нови данни за количеството на жертвите: 20 загинали в метрото, още 14 на летището, по съобщения на местните медии.

 

16:01 Евакуиран е персонала на атомна елекстростанция » Тианж» заради атентатите

 

16:53 Числото на пострадалите при атентатите в Брюксел надхвърли 200 души.

 

17:07 Публикувани са снимки на предполагаемите терористи извършили атентатите.

17:16 Белгия обяви тридневен траур. По последни данни загиналите са 34, и стотици ранени

18:02 Експерти започнаха анализите на причите и последствията от атентатите в Брюксел

 

 

 

… обръщаме внимание на посоченото време.За да си дадем сметка, че нещата се случват настина и в реално време, докато си сърфираме по същото време из мрежата. Това е само част от описанието на 22 март, на денят вторник, за който никой не е предполагал, че може да се случи така.

Мигрантите стават все повече, и са навсякъде..идват отвсякъде….

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;