Комитата Красимир Карачанов от ВМРО напоследък прозря, че е време да се върне задължителната казарма, която била идеална школа за възпитание на младежите.

 

Преди години политическата ни каста обаче реши, че наборната служба е нещо отживяло и ненужно на страната ни и тя бе изпратена с ритник на бунището.

 

На нейно място дойдоха наемници, които по численост се побират на един стадион. А по царско и по социалистическо време държавата нито един път не си е помисляла, че платена армия може да брани от врагове България, защото това никога не е било в традицията на българина.

 

Днес наемниците ни са жандарми по чужди страни и за заплатите им се харчат народни пари. Но когато трябва да се пазят границите ни, левове няма.

 

Каракачанов се загрижи и за Строителните войски, които били идеалната организация за обучение на труд на хилядите неграмотни младежи от цигански и турски произход.

 

Да, така беше господин депутат!

Военен парад в София по времето на НРБ
Военен парад в София по времето на НРБ

До момента, в който през 1999 г. самозабравилите си сини управници решиха, че уникалната организация, създадена от Александър Стамболийски не е нужна на страната ни.

 

Тогава ултратъмносиният Евгени Бакърджиев заяви, че войските били по-лоши от концлагер, защото даже и затворниците имали право да не работят.

 

Кофи с помия се изляха тогава върху Строителните войски.

 

А те бяха ликвидирани, защото властта си бе наточила зъбите за огромната материална база на организацията и бе обещала на свои хора да им даде апетитния строителен пазар, зает от войските.

 

Защо тогава, комито, не вдигнахте патриотичния си глас в защита на войските?

 

Предпочетохте да си замълчите, защото бяхте депутат –коалиционен партньор от управляващото синьо мнозинство и даже член на парламентарната комисия по национална сигурност, което значи и ликвидатор на Строителните войски.

 

Затова днес нямате право да залъгвате обществото с вашите комитски кьорфишеци и да се правите на по-патриот от патриотите!

Петър Хаджиев

 

 

Припомняме, че целият автопарк на родната армия от времето на соца е обявен за продан. Във военните бази купувачи чакат какви ли не соцвозила, събуждащи спомени от преди десетилетия.

 

На тезгяха са извадени камиони Зил, ГАЗ-63, Ифа, Камаз, Роман, ЯАЗ, Прага и гордостта на съветската армия КРАЗ 255Б. Продават се дори произведени в Петербургския завод трактори Кировец К-701-модел от 1975 година, както и булдозери, електрокари, 12-тонен валяк Дира, както и многофункционална верижна машина за разчистване на пътища ВАЗ БАТ-М, която съчетава снегорин и кран в едно. Мераклиите да се сдобият с ретро машина на соцблока могат да си сглобят цял Москвич или УАЗ, за каквито МО е съхранило скоростни кутии и дори двигатели.

 

Оказва се, че освен от стотици имоти с отпаднала необходимост, родното ни военно министерство иска, но не може да се отърве и от техниката от годините на соца. Във военните складове събира прах всякаква техника и атрибути, българско и съветско производство. МО ги продава на символични цени. Длгия списък, публикуван на сайта на министерството,  съдържа цели 150 000 позиции.

Тагове: ; ; ; ; ;