Кметът на столицата Йорданка Фандъкова заяви, че мерките за безопасността в столицата са засилени, реагира на всеки сигнал, това се извършва от няколко седмици.

 

«Всеки  съмнителен пакет е обект на особено внимание. Вчера и преди ден се обезвредиха изоставени пакети.  Да не подценяваме всеки един случай, всеки един повод. Хората да са по-бдителни. Охраната на метрото е сериозна. Полицията охранява метрото. На всяка една от станциите има видеонаблюдение. Всички необходими мерки са взети. Видяхме, че няма застраховани от това.

 

Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че в рамките на нощните часове днес в метрото в София ще се проведе учение, планирано преди седмици, но което не е свързано с днешните атаки в Брюксел :

 

«Ние от една седмица, две може би планираме едно учение през нощта в метрото с чуждестранни сили, с армията, с вътрешно министерство, все едно сме пророкували , че такива неща ще стават. Така че се опитваме да сме максимално подготвени. За метрото на София — не ви съветвам да призовавате дявола».

Тагове: ; ; ; ; ;