Изборът на жителите на Крим за присъединяването към Русия бе направено не в полза на Украйна, защото това беше обусловено от колосалната глупост на украинската власт. Москва не е вземала Крим, «той сам си тръгна», заяви официалният представител на МВнР на Русия Мария Захарова.

 

Крим и Севастопол станаха руски региони след провеждането на 16 март 2014 година на референдум, на който болшинството жители изказаха подкрепата си за влизане в състава на Русия. Присъединяването към Русия бе подкрепено от 97.77 % от гражданите на Крим и от 95.6 % от гражданите на Севастопол.

 

«Ние не сме взели Крим от Украйна, както това се харесва да считат някои. Разберете, Крим си замина от Украйна сам», — каза Захарова в интервю за Sputnik.

 

Според нея, «много европейци не разбират, че не Русия взе Крим, Крим сам стана и си тръгна, като си тръгват доведени син или дъщеря, когато не са обичани в семейството».

 

«Генетическият код на кримчани премина през колосалното изпитание на глупостта на украинските власти», — отбеляза тя.

 

«Хората направиха избор на базата на много важни фактори. Първо, това е исторически избор на предците, които са живеели на тази територия. Второ, това беше избор не в полза на Украйна, където стана факт незаконна смяна на властта, налице беше абсолютен управленски хаос, влияние отвън, тотална продажност на властите», — подчерта тя.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;