Запорираното имущество на банкера Василев е над 1 млрд лева

Запорираното имущество на банкера Василев е над 1 млрд леваОбщото запорирано имущество на Цветан Василев, печално известният собственик на ликвидираната банка КТБ, значително надвишава 1 милирд и 410 милиона лева, заяви пред “Хоризонт“ в предаването “Неделя 150“ председателят на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество Пламен Георгиев. Той отрече Комисията да е завишавала пазарни оценки:

 

«2, 2 милиарда е искът на Комисията за отнемане. Това са искът на парите, които ние виждаме, че са с незаконен произход, и които Комисията претендира да отнеме. Реално сме обезпечили имущество на стойност милиард и 410 милиона лева. Това са акции, дялови участия, недвижими имоти. Тези запори вероятно са на много по-голяма стойност от тези милиард и 410 милиона лева.

 

Акциите и дяловите участия, които ние сме запорирали, въобще не сме правили пазарни оценки, защото бяхме обвинени, че сме завишавали пазарни оценки. Това е цена по номинал, т.е.  това е една първоначална минимална цена, която е определена за акцията във връзка с капитала, който има едно дружество. Тоест ние сме взели обективни критерии, за да оценим тези дялови участия».

Коментари:

Зареждане ...