Владимир Путин направи още веднъж сериозно предупреждение на САЩ относно Сирия.

 

Владимир Путин: «Нашите пунктове са базирани в Сирия- Тарстус и Хмеймим, — личния им състав ще продължи тук служба, надеждно защитетен по земя, море и въздух.

Всички компоненти на разгърнатата система за противовъздушна отбрана, включително комплексите за близко действие «Панцирь-Ф» и за далечно действие  «Триумф С-400», ще носят постоянно бойно дежурство.

 

vvp

 

 

 

« Ще отбележа, че в значителна степен възстановихме и потенциала на сирийските ПВО. Всички заинтересовани страни са предупредени и знаят за всичко това. Ние изхождаме от фундаментални международни норми: никой няма право да нарушава пространството на друга суверенна страна, в дадения случай Сирия.

 

Имаме създаден и ефективно действа механизъм за предупреждение за инциденти във въздуха с американска страна, но всички партньори са предупредени изнаят: нашите системи ПВО ще бъдат прилагани по всички цели, които счетем като заплаха за руските военнослужещи. Искам да подчертая: по всички цели…», каза главнокомандващия на Русия Владимир Путин.

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;